Cum ar fi daca am trata oamenii asa cum facem marketing digital

Scris de Adrian Chirca

03/12/2018


Daca te pasioneaza promovarea online sau vrei si tu sa inveti mai multe despre afacerile online poti incepe de aici.

Salut, de fapt nu vreau sa iti vand nimic, dar uite aici niste produse noi.

Nu, nu ne cunoastem, dar avem destul timp dupa aia. Ca sa nu-mi uit vorba…iti plac produsele mele?

In fine, nu stiu daca chiar vrei sa cumperi de la mine, ai ajuns pe site din greseala sau ai vazut reclama pe Facebook. Sa stii ca am niste produse excelente si bune la bani.

A, nu cautai asta? E ok, daca tot ai ajuns pana aici vrei sa vezi ce promotii mai facem? Atunci, da-mi adresa ta de mail.

Nu-ti face probleme ca o sa fii intr-o baza de date cu altii ca tine. A, nu ti-am zis? Asta e strategia mea acum, stau si cer adrese de mail. Nu toti vor sa le dea, dar stii cum e: cu cat ceri la mai multi cu atat ai sanse mai mari.

E o loterie, doar si marketingul e tot un joc al numerelor, nu? Asa ca nu fii suparat pe mine, toti fac asta.

Deci, imi dai mailul?

Hai sa fim prieteni!

Ce-ar fi daca ti-as lua o cafea? Vrei sa bem o cafea? Sa stii ca sunt un tip ok, posibil dupa sa-ti dau un super discount. Cum nu vrei sa cumperi?

Lasa ca iti gasesti tu ceva sigur pe aici.

Nu te intereseaza? Pai uite ca altii au cumparat si uite ce au zis. Te las putin sa citesti ce au scris cei dinaintea ta. Super oameni, sunt prieten si cu ei.

Pari plictisit, doar nu vrei sa pleci.

Mai am o gramada de lucruri sa-ti arat! Chiar, ai vazut ca avem transport gratuit?

Nu? Bine.

Am ceva super tare sa-ti spun. Mai stii oferta aia de care ti-am zis? Tot nu te intereseaza, stiu. Dar uita-te la produsele astea care se potrivesc de minune cu ce am vorbit atunci.

Nu vrei? Pai eu am presupus ca vrei. Adica, trebuie sa vrei.

Tot nu? Atunci poate prietenii tai ar vrea. Care prieteni? Nu stiu, toti, spune-le de mine la toti. Vreau sa fie si ei prietenii mei.

Am auzit ca oamenii se bazeaza mult pe recomandarile prietenilor. Tot ce iti cer este sa imi dai o sansa sa le vand si lor ceva.

Uite, iti dau un card de reduceri. Cat ma costa asta – 10,15%?

Asta nu este o simpla vanzare

Tu esti foarte special pentru mine. Si as vrea sa fiu si eu la fel pentru tine. Nici mie nu-mi place ca trebuie sa iti ofer chestii gratuite ca sa fim prieteni. As vrea sa iti placa de mine pur si simplu.

Pentru totdeauna.

Chiar daca mai sunt si altii 1 milion ca tine, as face orice ca sa-mi fii loial mie. Cat valoreaza loialitatea ta? Vrei un produs gratuit timp de 30 de zile?

Nu?

Hai, nu pleca.

Bine, daca vrei tu. Poate revii.

Imi lasi totusi mailul?


Despre mine

Sunt Adrian Chirca - fondatorul Academiei Antreprenor Digital si autorul newsletterului cu acelasi nume unde trimit saptamanal resurse din sfera industriei digitale.

In ultimii 10 ani am lansat peste 15 cursuri, am pus bazele unui membership si am lucrat cu zeci de antreprenori pe strategie digitala. Poti sa intri in contact cu mine si pe Twitter.

Citeste si alte articole

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Vino alaturi de alti +2000 de abonati care primesc 1 sfat practic in fiecare duminica dimineata.

    >